Halvt på allvar, halvt på lek...

Vel hjemme har jeg med meg noen opptak av innspillingene mine. Jeg hører gjennom den på nytt noen ganger – og entusiasmen min daler litt. Det er ikke til å komme forbi at man hører at stemmen min er redusert. Jeg forbereder meg mentalt på å synge opp igjen det meste når jeg kommer ned igjen i påsken.

Vi diskuterte selvfølgelig også arrangementer da jeg var i studio, og Peter hadde en klar oppfatning om at en strykerkvintett kunne være en fin musikalsk setting for denne CD’en.  Han  hadde allerede hatt kontakt med noen musikere fra Kristiansand, og etter at mitt første studioopphold var over, så begynner de å jobbe sammen med arrangementene. De rekker imidlertid ikke å kjøre noen studiosesjon før påske. Dermed må jeg utsette mitt neste studioopphold. I tillegg har Peter nå forkastet mine første studioopptak. Han er helt klar på at jeg skal synge inn alt på nytt etter at strykerene er ferdig med sin jobb, for å få mest mulig inspirasjon og energi. Dermed er min bekymring for de middelmådige sangprestasjonene borte, men jeg ser at det neste studio-oppholdet blir tøffere enn opprinnelig planlagt, i tillegg til at det altså blir utsatt. Vi sikter oss nå inn på siste uken i april.

I mellomtiden begynner vi å jobbe med CD-coveret. Først må vi finne den endelige tittelen på CD’en. Jeg gir alle tekstene til Liv, i håp om at hun kan finne noen sitater jeg har oversett. (Jeg er fast bestemt på at tittelen skal være et Taube-sitat). Og i Stockholmsmelodi fester hun seg ved formuleringen ”...i et skymningsregn av Amorspilar, skutna halvt på allvar, halvt på lek.”

Så gjelder det å finne et fint bilde til coveret. Siden det nordiske visemiljøet er en eneste stor familie, er det den naturligste sak i verden å ta kontakt med fotografen Adam Lundquist - gift med den svenske visesangeren Anna Wirsén. Vi møtes i hans studio i Göteborg, og ikke lenge etterpå har vi et knippe utmerkede bilder vi kan bruke.

For å korte ned ventetiden har Peter også sendt meg noen opptak av strykerarrangementene. Jeg blir positivt overrasket over hvor bra de er. Alle de sytten låtene som var igjen fra forrige gang har fått arrangement, så utvelgelsesprosessen er ikke over.

STARTSIDEN
OM PLATEPROSJEKTET
VISENE
EVERT TAUBE
ARNE KVALNES
KILDER TIL KUNNSKAP